EKONOMIN I KONKURRENSRÄTTEN

Vi har nöjet att bjuda in dig och dina kollegor till Copenhagen Economics andra del i seminarieserien Ekonomin i konkurrensrätten. Temat är Vertikala avtal och Adina Claici, Director på Copenhagen Economics Brysselkontor, gästar seminariet. Seminarierna är gratis och öppna för jurister på advokatbyråer.

Vi har nöjet att bjuda in dig och dina kollegor till Copenhagen Economics andra del i seminarieserien Ekonomin i konkurrensrätten. På grund av den rådande situationen med Corona var vi tvungna att ställa in seminariet som var planerat till den 12:e mars. Nu kommer vi att hålla seminariet som ett webinar istället.

Temat för webinaret är Vertikala avtal och Adina Claici, Director på Copenhagen Economics Brysselkontor, gästar webinaret. Webinaret är gratis och öppet för jurister på advokatbyråer.

Ekonomisk argumentation och bevisning är en del av dagens konkurrensrättsliga tillämpning. Den moderna konkurrensjuristen förväntas förstå hur ekonomiska argument ligger till grund för konkurrensrättsliga ställningstaganden och hur de kan användas effektivt i aktuella ärenden. Trots detta finns få möjligheter för jurister att fördjupa och utveckla sin förståelse för de ekonomiska sammanhangen.

Interaktivt om vertikala avtal
Målet med seminarieserien är att ge en ökad förståelse för hur ekonomiska argument kan användas för att försvara, bevisa och bestrida konkurrensrättsliga ställningstaganden och ge en ökad förståelse för hur ekonomer formulerar och angriper vanligen förekommande problemställningar kring vertikala avtal.

Webinaret inleds med en genomgång av den ekonomiska problemställningen, dess ekonomiska principer och relevans inom konkurrensrätten. Med utgångspunkt i faktiska exempel och den aktuella debatten följer därefter diskussion med aktivt deltagande från jurister och ekonomer. Webinaret kommer att hållas på engelska.

Adina Claici är sedan 2015 gästprofessor på College of Europe, där hon undervisar i konkurrensekonomi och industriell organisation. Innan Adina började på Copenhagen Economics jobbade hon i tio år på DG Competitions chefsekonomenhet.

Till detta webinar ber vi även Dig att ställa den fråga om vertikala avtal som du anser är mest relevant och/eller intressant i förhållande till ekonomiska problemställningar. Vänligen fyll i din fråga i anmälningsformuläret nedan.

Sista anmälningsdag är den 25 maj.

Download event to my calendar

Om webinaret

Utbildningsserien startade hösten 2019, det andra tillfället är nu öppet för registrering.

27 maj 08:30 – 10:00
Vertikala avtal

PRAKTISKA DETALJER

HUR
Registrerade deltagare kommer att få en länk skickad till sin mejl, via vilken de kan ansluta till webinaret.

NÄR
Webinaret hålls 08:30 - 10:00

FRÅGOR
Skickas till Natasha Hillenius eller Victor Ahlqvist